• inici

  • notícies

  • Plantes que busquen la terra dels Ports. Diari El Punt (Novembre 2002)

Plantes que busquen la terra dels Ports. Diari El Punt (Novembre 2002)

El Parc Natural treballa amb la implantació d’una falguera i una orquídia, i investiga l’auró.

15/9/2002

compartir

El Parc Natural Treballa amb la Implantació d’una falguera i una orquídia, i investiga l’auró. El Parc Natural treballa amb la implantació d’una falguera i una orquídia, i investiga l’auró. El Parc Natural dels Ports en col · laboració amb l’empresa viverista Cultidelta, ha començat un programa que té per objecte implantar als Ports dues espècies vegetals desaparegudes o amb poca presència: l’orquídia, Spiranthes aestivalis, protegida per la Directiva europea de Hàbitats-ja que està en perill d’extinció-, i la falguera, Phyllitis segittata, actualment inexistent en aquesta zona, però citada a principis del s. XX. El programa també inclou un estudi de l’auró, Acer opalus granatensis, per observar la seva adaptació en vivers pensant en la possibilitat d’usar-lo en jardineria.


«Anem amb una bena als ulls»

Enric Sancho, un dels socis de l’empresa Cultidelta, dedicada a la plantació i reproducció de plantes autòctones, explicava que al treballar en la reintroducció de l’orquídia i la falguera van «amb una bena als ulls perquè mai s’han intentant conrear en un viver », ens comenta. El mateix passa amb l’acostament, un arbre que té als Ports la població més gran, i que ara volen fer créixer en captivitat. Després de recollir les llavors en dos punts de la vall del Mas, els viveristes han plantat unes 500 testos. «Si neixen la meitat ja em donaria per satisfet», explica Sancho, que ens indica que els testos estan en un hivernacle cobertes amb malles fosques, ja que és una planta que al principi no admet massa llum. L’objectiu del programa, pel que fa al acer, és observar la seva evolució i comprovar si és possible plantar aquest arbre, que és el símbol del Parc Natural dels Ports, en jardins. També volen observar la coloració de les fulles, ja que poden variar segons el lloc on està plantat.

1a edició de Garden Masterclass a Espanya el 22 d´octubre del 2022, organitzada conjuntament amb Cultidelta, amb la participació de Noel Kingsbury i Fernando Martos. 
Trobareu més informació a la pestanya de notícies.
Podeu inscriure-us a info@cultidelta.com.
1a edició de Garden Masterclass a Espanya el 22 d´octubre del 2022, organitzada conjuntament amb Cultidelta, amb la participació de Noel Kingsbury i Fernando Martos. Trobareu més informació a la pestanya de notícies. Podeu inscriure-us a info@cultidelta.com.


Cultidelta SL - Ctra. Amposta-Freginals, Km 2´2 - 43870 Amposta (Tarragona) - Tel. +34 977053013
e-mail - avís legal - política de privacitat - política de cookies

pujar